Building the future

In september 2018 begon ik na een jaartje broeden Studio Jimmy Lou.

Een ontwerpstudio, gericht op grafisch- en modeontwerp. Vanuit het verlangen om mezelf verder te ontwikkelen en zelfstandig te werken, vanuit huis, dichtbij de kinderen.

Naast freelance klussen ben ik toen ook begonnen met het merk Jimmylou. Down to earth baby- en kinderkleding en accessoires, ontworpen en geproduceerd in Nederland. Met veel aandacht voor duurzaamheid. Dan moet je denken aan de grondstoffen die ik verbruik, transparantie hierover, aan het recyclen van materialen en minimaliseren van de hoeveelheid afval die ik creëer, maar ook aan de mensen die mijn producten maken. Dat kan een naaister in Nederland zijn, of een sociale werkplaats, maar ook een mensvriendelijk initiatief in het buitenland.

Het is best ingewikkeld en kostbaar om op een goede manier te werken met textiel, vandaar dat de prijzen van sustainable fashion hoger zijn dan bij de fast fashion ketens. Wat mij betreft is het belangrijkste dat er initiatief wordt genomen om de modeindustrie op de lange termijn te verduurzamen, en als het niet gelijk lukt om 100% biologisch en fairtrade te werken, je daar transparant over bent. Dus vandaar dat je bij ieder product van Jimmylou kunt vinden waar het is geproduceerd en van welke materialen het is gemaakt.
De kwaliteit moet in ieder geval gewoon goed zijn en het ontwerp moet goed zijn qua fit, en het liefst tijdloos.

Daarom neem ik liever wat meer tijd om een nieuw model te ontwikkelen, dat ook lang in de collectie blijft.

Zo werk ik ook aan mijn bedrijf, rustig opbouwen voor de lange termijn. Inmiddels werk ik niet meer alleen  vanuit huis, maar heb ik daarnaast een heel fijn plekje gevonden om te werken met mijn machines en stoffen. 

Nog even over Jimmylou. Ik werk met kwalitatief hoogwaardige stoffen, het liefst materialen als bamboe of biologische katoen, gerecyclede stoffen, hergebruikte materialen, restjes leer of overproductie. De stoffen moeten altijd fijn aanvoelen en lekker zitten. En een super leuk kleurtje hebben!

De collectie is ook zeer geschikt om te personaliseren, of te herlabelen. Dus ook als je voor je bedrijf op zoek bent naar duurzaam product met eigen logo ben je aan het goede adres. Lees hier even verder.

Je vindt hier dus geen seizoensgebonden collecties, of kortdurende trends,  maar een langzaam groeiende, tijdloze collectie, met telkens veranderende stoffen, kleuren en eigenzinnige prints.

Geen grote voorraden, maar made-to-order. 

Gewoon mooie basis kledingstukken, die je als kind iedere dag aan wilt, omdat ze lekker zacht zijn en je er supergoed in kunt spelen. En waar mama en papa ook blij van worden, omdat ze er leuk uit zien en ze gewoon in de wasmachine kunnen 😉

En wat het leukste is, je kunt alle artikelen van Jimmylou laten personaliseren! Dus zet je creatieve brein aan het werk en verzin iets leuks voor je kids of als kraamkado of voor de eerste verjaardag.

HAVE FUN!

x x Maaike Mulhof

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop